Missie & Visie

We willen je vragen je in te beelden hoe het is om iemand te zijn zonder enige kennis of ervaring van zorgboerderijen. Je bent nu iemand die nog niet eerder op een zorgboerderij is geweest maar er mogelijk al wel een keer van heeft gehoord. Je bent nieuwsgierig en vraagt je af: Wat is er allemaal te doen? Wie werken daar eigenlijk? Hoe ziet het bedrijf er uit?
We zullen het vertellen, we nemen je mee naar Dorpsboerderij Habitat.
 
‘Je staat in Boxmeer, dichtbij de Maas. Als je van de dijk naar beneden loopt, zie je tussen de bomen wat kippen lopen. Wandelend naar het voedselbos, ruik je de pompoensoep die gemaakt wordt voor de lunch en hoor je verderop de varkens, die lekker wroeten in de aarde van de moestuin. Je geniet van de rust en merkt dat er een groepje mensen met de fiets het terrein op komt. Zij hebben net in de tuin van het verzorgingshuis in het dorp andijvie gezaaid. Volgende week gaan zij weer terug voor een kopje koffie met de bewoners. Verderop tussen de fruitbomen staat een vrouw met een mand vol kersen. Zij heeft kortgeleden te horen gekregen dat ze in Nederland mag blijven. Ze vertelt je enthousiast dat ze de kersen aan het plukken is voor de kinderen van de basisschool, die langskomen om te leren over voedselbossen.’
 

 Samen-leven voor ons allemaal

Zoals in het verhaal naar voren komt, merk je misschien al op dat Dorpsboerderij Habitat anders is. Dat komt voornamelijk doordat het verbindend werken sterk naar voren komt. Een inclusieve samenleving waarin onze medewerkers actief worden betrokken bij de maatschappij, maar ook andersom door de samenleving uit te nodigen bij ons op de dorpsboerderij. Wij geloven in deze verbinding waarin onze medewerkers zelf leren nadenken over uitdagingen die de maatschappij hen biedt. Dit zie je terug in onze begeleidingsstijl, waarbij we beroep doen op het eigen vermogen van de medewerkers.

Omdat Dorpsboerderij Habitat niet gericht is op productie, is er ruimte voor ideeën en initiatieven waar activiteiten en samenwerkingen uit voortkomen. Hierdoor groeit het zelfvertrouwen en de zelfstandigheid van de medewerker. Met elkaar creëren we een veilige, open en eerlijke omgeving waarin we lol hebben en iedereen de mogelijkheid voelt zichzelf te kunnen zijn.

Heb je zin om langs te komen of denk je nog: wat doen ze nou eigenlijk bij Dorpsboerderij Habitat? Vraag je je af of Dorpsboerderij Habitat een plek is voor jou of voor iemand die je kent? Wat je vraag ook is, bel of mail gerust en kom als je het leuk vindt gezellig bij ons langs. De deur staat altijd open!